Дослідження зміни фізичних параметрів робочої рідини автогрейдера для оцінки її придатності до використання - Дробеня, Іван Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломі розглянуті питання, які пов’язані із розрахунками тиску в гідравлічній системі, витоків у аксіально-поршневому насосі в парі плунжер-гільза, швидкісна характеристика в парі плунжер-гільза та визначення режиму змащення на підставі коефіцієнта змащуючого шару. Проведені лабораторні дослідження зміни в’язкості та діелектричної проникності робочої рідини, та проведена обробка результатів. Розглянуті питання охорони праці та безпеки при надзвичайних ситуаціях.
Keywords: робоча рідина; поверхнево активні речовини; в’язкіть; діелектрична проникність; несуча здатність масляної плівки