Інерцоїд - Абрамов, Дмитрій Володимирович; Байцур, Максим В'ячеславович; Клец, Дмитро Михайлович; Подригало, Михайло Абович; Холодов, Михайло Павлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Інерцоїд містить колісне шасі, на якому встановлений електродвигун, вал якого кінематично пов'язаний з інерційними масами, що обертаються з рівними, але протилежно спрямованими кутовими швидкостями в площині дороги. Інерційні маси встановлені на коромислах, що здійснюють коливання в передній горизонтальній півплощині інерцоїда, при цьому коромисла через шатуни пов'язані кожен зі своїм основним кривошипом, які встановлені на валах, кінематично пов'язаних з валом електродвигуна.
Keywords: колісне шасі; електродвигун; інерційні маси; кривошип