Моделі вибору елементної бази системи управління транспортерами конвеєру - Веретко, Ярослав Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Для підвищення якісних характеристик і функціональних можливостей конвеєрних ліній необхідно розширювати асортимент елементної бази системи управління, а також удосконалювати їх цифрові компоненти. Метою роботи є підвищення ефективності управління транспортерами конвеєрних ліній за рахунок раціонального вибору елементів системи управління. Об’єкт дослідження - елементна база системи управління транспортерами конвеєрних ліній. Предмет дослідження - модель вибору елементної бази системи управління транспортерами конвеєрних ліній. Методи дослідження базуються на аналітичному аналізі, синтезі систем управління технологічними процесами, методах прийняття рішення у багатокритеріальній ситуації, методах моделювання та оптимізації. Виявлено основні вимоги до елементної бази системи управління. Розроблено математичні моделі вибору елементної бази та обрано комплект засобів управління транспортерами конвеєрної лінії. Проведено обґрунтування задач дослідження. Промодельовано роботу логістичного процесу на новій елементній базі.
Keywords: алгоритм; вибір; датчики; ефективність; інвертор; конвеєр; контролер; модель; оптимізація; проектування; система адаптивного управління; транспортер