Аналіз нормативної бази щодо поняття розрахункової швидкості - Кіяшко, І. В.; Kiiashko, I. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
У статті проведено аналіз та порівняння вітчизняних і європейських нормативних документів щодо проектування доріг. Прослідковано зміну поняття розрахункова швидкість у часі. Наведені відмінності у класифікації автомобільних доріг, понятті розрахункова швидкість тощо.
Анализ нормативной базы к понятию расчетная скорость
Analysis of the regulatory framework to the concept of calculated speed
Keywords: норми проектування доріг; класифікація доріг; розрахункова швидкість; нормы проектирования дорог; классификация дорог; расчетная скорость; road design standards; road classification; estimated speed; 624.7/8; 10.30977/BUL.2219-5548.2019.86.2.115