Геодезична складова розробки проектів відведення земельної ділянки - Вініченко, Лариса Романівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Використання сучасних геодезичних приладів та геодезичного програмного забезпечення, виконання кадастрових знімальних робіт при формуванні земельної ділянки у Державному земельному кадастрі дає гарні результати. Під час проведення землевпороядних та геодезичних робіт при створення проектів із землеустрою щодо відведення земельної ділянки виникає необхідність застосування сучасних геодезичних вимірних систем для отримання високої якості і гарних результатів. Використання технічного та технологічного забезпечення при веденні кадастрових робіт та створенні проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для формування в Державному земельному кадастрі дає ряд переваг, які суттєво спрощують виконувані задачі у Державному земельному кадастрі. Застосування сучасного геодезичного забезпечення та геоінформаційних систем для розробки проекту із землеустрою щодо формування земельної ділянки у Держгеокадастрі дозволяє здійснити геодезичні знімання з високою точністю і побудовати цифрові картографічні матеріали на земельну ділянку громадяни для отримання її у власність. Застосування геоінформаційних систем дозволяють унесення до бази даних Державного земельного кадастру інформації про межі сформованої земельної ділянки.
Keywords: Програмне забезпечення; формування земельної ділянки; Державний земельний кадастр; цифрові картографічні дані