Антикризове управління на підприємстві - Подільчик, Сергій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом дослідження є процес антикризового управління на підприємстві «Фрезеніус Медикал Кер Україна». Предметом дослідження є теоретично-методологічна основа і практична характеристика системи антикризовогоу управління. Метою кваліфікаційної роботи є поглиблення теоретичних засад антикризового управління підприємством «Фрезеніус Медикал Кер Україна» та розробка практичних рекомендацій щодо зменшення впливу кризових явищ. Методи дослідження – ретроспективний аналіз, методи економічного, фінансового, факторного та графічного аналізу, ковзаючої середньої та ін. Методологічну основу дослідження склали наукові праці та публікації вітчизняних і зарубіжних вчених щодо управління економічним потенціалом підприємства в умовах змінного зовнішнього середовища. Інформаційну основу кваліфікаційної роботи становлять нормативно-правові акти України, статистичні дані Міністерства охорони здоров’я України. Отримані наукові результати полягають у розробці інструментарію антикризового управління. Значущість виконаної роботи та висновки дослідження полягають у тому, що отримані автором результати мають сприяти підвищенню ефективності антикризового управління та усунення загрози банкрутства підприємства. Мaтepіaли кваліфікаційної poбoти peкoмeндуєтьcя викopиcтoвувaти під чac пpoвeдeння нaукoвих дocліджeнь, в нaвчaльнoму пpoцecі і в пpaктичній діяльнocті компанії «Фрезеніус Медикал Кер Україна».
Keywords: криза; управління; антикризове управління; банкрутство; прогнозування; платоспроміжність; ліквідність; фінансовий стан