Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Сумської та Свободи міста Харкова - Мілешко, Микола Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об`єкт дослідження: дорожній рух на перехресті. Предмет дослідження: схема організації дорожнього руху на перехресті вул. Сумська – вул. Свободи. Мета роботи: забезпечення безпечного руху на регульованому перехресті з високою інтенсивністю шляхом удосконалення схеми організації дорожнього руху. Метод дослідження: аналітичний, системного аналізу, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати – запропоновані заходи щодо поліпшення організації дорожнього руху на перехресті вулиць Сумської та Свободи.З запропонованих заходів, варіант світлофорного регулювання є найбільш ефективним по величині середньої затримки на перехресті і безпеки дорожнього руху. Але він потребує певну кількість капітальних вкладень. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті вулиць Сумської та Свободи з метою підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті.
Keywords: дорожній рух; дорожньо-транспортна пригода; затримки транспортних засобів; інтенсивність руху; конфліктна точка; перехрестя; світлофорне регулювання