Спосіб визначення цінності вимірювальної інформації при розрахунку порогового прогину деформованої поверхні мостових споруд - Лебединський, Андрій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2026)
Винахід належить до вимірювальних інформаційних технологій для діагностики мостових споруд шляхом вимірювання прогинів їх нижньої поверхні. Спосіб визначення цінності вимірювальної інформації при розрахунку порогового прогину деформованої поверхні мостових споруд полягає у встановленні на мостовій споруді лінійки вторинних випромінювачів, які під впливом додаткової електромагнітної хвилі перетворюються в лінійну передавальну антенну решітку, вимірювання амплітуди електричного поля на виході кожного елемента лінійної приймальної антенної решітки, яка встановлюється на довільній зручній для вимірювання відстані від передавальної решітки, а її амплітуда поля в розкриві є функцією від прогинів поверхні великогабаритного об'єкту, де встановлені випромінювачі, і ці прогини визначаються завдяки розв'язанню задачі мінімізації функціоналу, визначають щільність ймовірностей випадкових прогинів для нормального та аномального стану мостової споруди, середнього ризику та відносної цінності вимірювальної інформації про прогини, яка використовується при розрахунку порогового прогину мостових споруд. Технічним результатом, що досягається даним винаходом є підвищення ефективності визначення інформації про прогини мостової споруди, для підвищення безпеки експлуатації.