Напружений стан дротинок канату в процесі згинання на блоці - Фідровська, Наталія Миколаївна; Ломакін, Андрій Олександрович; Хурсенко, Сергій Васильович; Нестеренко, Вікторія Володимирівна; Fidrovska, Nataliia; Lomakin, Andrii; Khursenko, Serhii; Nesterenko, Viktoriia; Фидровская, Наталья Николаевна; Ломакин, Андрей Александрович; Хурсенко, Сергей Васильевич; Нестеренко, Виктория Владимировна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто задачу визначення додаткових зусиль, які виникають за умови набігання та згинання канату на блоці. Розглянутий елемент канату, який переходить з прямої дільниці до згинання на блоці. До того ж у ньому виникають розтягувальні (або стис-кальні) сили, які спричиняють руйнування дротинок канату. Запропонований новий розрахунок, який базується на класичній теорії, а саме законі Гука. Порівняно отримані розрахункові значення з експериментальними.
The determination of the stresses in the wire of steel wire rope at clash on the block
Определение напряжений в проволоке каната при набегании на блок
Keywords: деформація дроту; згин канату; блок; канат; дротина; wire deformation; steel wire rope bending; block; steel wire rope; wire; деформация проволоки; изгиб каната; проволока; 621.873; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.184