Вибір транспортно-логістичної схеми доставки вантажів у сполученні Харків – Київ – Львів в умовах консолідації дрібних відправок - Твердий, Іван Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Розглянуто схему організації мережі доставки дрібних відправок із застосуванням паралельного довантаження автомобілів. Такий підхід дозволяє оптимізувати транспортні процеси, знизити витрати на перевезення та підвищити ефективність використання автомобільного транспорту. Запропонована схема доставки дрібних відправок із використанням паралельного довантаження є перспективним рішенням для сучасної логістики. Її впровадження дозволяє значно підвищити ефективність транспортної системи, що є важливим чинником для конкурентоспроможності компаній на ринку транспортних послуг. Запропоновані технологічні рішення, що спрямовані на зниження витрат в межах запропонованої транспортно-логістичної схеми доставки дрібних партій вантажів, дозволяють скоротити витрати на 1,393 млн. грн. за рік. Економічна оцінка показала, що ефективність доставки дрібних партій вантажів залежить від оптимізації обсягів перевезень, розмірів партій і використання комбінованих логістичних рішень. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані при організації технологічного процесу доставки вантажів автотранспортними підприємствами у міжміському сполученні.
Keywords: вантажні перевезення; маршрут; відправка; доставка; вантаж; превезення; тариф; витрати