Забезпечення експлуатаційної надійності мостових кранів: аналіз пікових навантажень металоконструкцій при переході до стаціонарного руху - Котеліков, Олексій Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі за допомогою середовища «Динамічне моделювання» САПР Autodesk Inventor проведено моделювання динаміки мостового крана. Обґрунтовано застосування низки безперервних законів зміни швидкості. Розрахунковий аналіз НДС головної балки проведено в точці максимального кінематичного збурення (пікового прискорення). Визначено вплив режимів перехідних процесів на напруженість металоконструкції шляхом порівняння параметрів статичного та динамічного навантаження.
Keywords: мостовий кран; кінцеві балки; головна балка; механізм пересування; динамічне моделювання; autodesk inventor