Дослідження зміни фізико-хімічних властивостей трансмісійної оливи SAE 80W-90 при експлуатації автомобіля - Косьмін, Владислав Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процеси змінювання фізико-хімічних властивостей трансмісійних олив автомобілів. Мета роботи – оцінка властивостей трансмісійних олив, що дозволяє підвищити ефективність використання автомобілів за рахунок раціонального використання ресурсу трансмісійних олив. Методи дослідження – експериментальні методи із застосуванням сучасних методик, встановлених у ДСТУ. Обробка отриманих результатів проводилася із використанням методів математичної статистики. В дипломній роботі виконані аналіз фірм виробників трансмісійних олив та існуючих бракувальних показників олив, що працювали. Отримані результати зміни густини, диспергуючо-стабілізуючої здатності, температури спалаху у відкритому тиглі та кінематичної в’язкості трансмісійної оливи SAE 80W-90 при експлуатації автомобіля «MAN TGL».
Keywords: якість оливи; трансмісійна олива; бракувальні показники; експеримент; агригат; експлуатація; автомобіль