Проектування механізму повороту консольного крану із шарнірно-зчленованою стрілою - Демець, Микита Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Процес виробництва будь-якого виду тісно пов'язаний із переміщенням значних обсягів вантажів, від постачання сировини до випуску готової продукції. Ефективне управління вантажними потоками на підприємствах та впровадження комплексної механізації процесів праці вимагають наявності відповідних систем підйомно-транспортних машин та обладнання. Мета роботи розробка механізму повороту для консольно-поворотного крану. У відповідності до вирішення поставленого завдання було розраховано і обрано наступне обладнання: двигун типу МТF-012-6, редуктор черв'ячний, пружна втулково-пальцева муфта МУВП-4-63-24-1У3, гальмо типу ТКТ-100. У роботі виконано техніко-економічні розрахунки та розглянуті питання щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: консольно-поворотний кран; механізм повороту; охорона праці; вантаж; двигун; редуктор; муфта; гальмо