Створення ефективної системи кар’єрного планування персоналу автотранспортного підприємства - Конотоп, Кирило Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В роботі розроблено рекомендації щодо створення системи кар’єрного планування персоналу, що ґрунтується на узгодженні індивідуальних кар’єрних цілей працівників зі стратегічними цілями підприємства. Запропоновано методичний підхід до формування кар’єрних стратегій працівників з урахуванням стадій життєвого циклу підприємства та працівника, системи компетентностей, результативності праці й потенціалу розвитку. Ключовим інструментом реалізації системи визначено матрицю перспектив розвитку персоналу, яка дозволяє формувати кадровий резерв, персоналізовані кар’єрні траєкторії та програми розвитку.
Keywords: кар’єрне планування; стратегічне управління персоналом; кар’єрна стратегія; розвиток персоналу; компетентності; життєвий цикл; цифровізація