Дослідження та оцінка впливу воєнних дій на екологічний стан м. Харкова - Чернявський, Сергій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Нагальним питанням є проведення дослідження та визначення оцінки впливу воєнних дій на екологічний стан м. Харкова. Для цього необхідно визначити обсяги природно-ресурсного потенціалу міста та рівня й умов його використання, оцінити природну та техногенну безпеки, в тому числі безпеку поводження з відходами, визначити екологічний та санітарно-гігієнічний стан складових довкілля в умовах військової агресії, провести дослідження стану об’єктів довкілля та надати узагальнену оцінку впливу воєнних дій на екологічний стан міста Харкова.
Keywords: джерела впливу; фонова концентрація; показники якості води; рівень забруднення; екологічна оцінка