Дослідження сульфатостійкості цементного бетону з полікарбоксилатним суперпластифікатором - Гаркавий, Сергій Сергійвич (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У роботі проведено літературний огляд сульфатостійкості цементного бетону, вивчено види корозії та факторі, що впливають на корозійну стійкість цементобетонів. Проаналізовано вплив різних агресивних середовищ на корозійну стійкість цементобетону. Наведено результати випробувань сульфатостійкості цементного бетону під час періодичних та стаціонарних випробувань. Визначені показники міцності піщаних бетонів після певної кількості циклів випробувань у агресивному середовищі за періодичною та стаціонарною методами випробувань. Показано, що при циклічному впливі як сульфатного середовища, так і води відбувається зростання міцності, як за згином, так і за стиском в порівнянні з міцністю контрольних зразків.
Keywords: агресивне середовище; водопоглинання; міцність; сульфатостійкість; суперпластифікатор; цементобетон