Математичні моделі прийняття рішення для зниження техногенного впливу АТП - Шуєв, Віталій Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У цій роботі було розроблено базу математичних моделей прийняття рішень в екологічному проекті зниження техногенного впливу АТП. Був проведений аналіз типів АТП, його структури, особливостей функціонування та характеру впливу на навколишнє середовище; розроблено базу математичних моделей для аналізу та оцінки техногенного впливу АТП, розроблено інформаційну технологію управління екологічним проектом АТП, розроблено комп’ютерну технологію управління екологічним проектом АТП та написано приклад програми вибору принципу та засобу або заходу захисту від негативного екологічного фактору. Все це дозволило досягти мети роботи, тобто знизити техногенний вплив АТП на навколишнє середовище.
Keywords: автотранспортне підприємство; екологічний проект; техногенна дія; екологічні фактори; метод багатокритеріальної оцінки; математична модель; принципи та заходи або засоби захисту; структурний синтез