ДОСЛІДЖЕННЯ ТЕХНОГЕННОГО ВПЛИВУ РОБОЧОГО ОБЛАДНАННЯ БЕЗТРАНШЕЙНИХ УКЛАДАЧІВ НА ҐРУНТОВЕ СЕРЕДОВИЩЕ - Кравець, C. В.; Нечидюк, А. А.; Кравец, C. В.; Kravets, S.; Nechydyuk, A. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2012)
Досліджено вплив на ґрунтове середовище традиційного безтраншейного робочого обладнання. На основі встановленої фізичної суті процесу глибокого різання талих ґрунтів обґрунтовано конструкцію двоярусного безтраншейного укладача підземних комунікацій, яка забезпечує більшу продуктивність технологічного процесу та усуває шкідливий техногенний вплив на ґрунтове середовище.
ИССЛЕДОВАНИЕ ТЕХНОГЕННОГО ВЛИЯНИЯ РАБОЧЕГО ОБОРУДОВАНИЯ БЕСТРАНШЕЙНЫХ УКЛАДЧИКОВ НА ГРУНТОВУЮ СРЕДУ
RESEARCH INTO ANTHROPOGENIC IMPACT PRODUCED BY TRENCHLESS LAYER IMPLEMENTS ON SOIL ENVIRONMENT
Keywords: ґрунтове середовище; безтраншейний укладач; техногенний вплив; грунтовая среда; бестраншейный укладчик; техногенное воздействие; soil environment; trenchless layer; anthropogenic impact; 624.132.3:621.315.29