ПІДВИЩЕННЯ ДОВГОВІЧНОСТІ ДИЗЕЛІВ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ ОПТИМАЛЬНОЇ МІКРОГЕОМЕТРІЇ ТРИБОСИСТЕМИ «ГІЛЬЗА–КІЛЬЦЕ» - Барановський, Д. М.; Барановский, Д. Н.; Baranovskiy, D. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2010)
Приведено результати теоретичних і експериментальних досліджень впливу лазерного випромінювання на оптимальну мікрогеометрію поверхонь трибосистеми «гільза – кільце» дизелів. Показано, що регулюванням режимів обробки лазерного випромінювання мо-жна досягти необхідної мікрогеометрії для прискорення процесів припрацювання дизелів.
ПОВЫШЕНИЕ ДОЛГОВЕЧНОСТИ ДИЗЕЛЕЙ С ПРИМЕНЕНИЕМ ОПТИМАЛЬНОЙ МИКРОГЕОМЕТРИИ ТРИБОСИСТЕМЫ «ГИЛЬЗА–КОЛЬЦО»
RISE OF LONGEVITY OF DIESELS WITH APPLICATION OF OPTIMUM MICROGEOMETRY OF «SHELL–RING» TRIBOSYSTEMS
Keywords: оптимальна мікрогеометрія; трибосистема, дизелі; лазерне випромінювання; довговічність; оптимальная микрогеометрия; трибосистема; дизели; лазерное излучение; долговечность; optimum mikrogeometric; tribosystem; diesels; laser radiation; longevity; 621.438