Управління фінансовим станом підприємства - Шевченко, Микита Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єктом дослідження є фінансовий стан підприємства. Предметом дослідження є методи оцінювання та шляхи зміцнення фінансового стану підприємства. Для досягнення поставленої мети вирішено наступні завдання: - вивчено теоретичні та практичні засади фінансового стану підприємства; - проаналізовано методи оцінювання фінансового стану підприємства; - досліджено шляхи зміцнення фінансового стану підприємства; - проаналізовано фінансово-економічний стан підприємства; - обґрунтовано комплекс заходів з поліпшення фінансового стану підприємства. Фінансовий стан підприємства є головним показником і результатом функціонування всіх його ланок та підрозділів, а також ефективності взаємодії між ними. Ефективна система управління фінансовим станом підприємства повинна враховувати головні аспекти та особливості діяльності, надавати інструменти достовірного оцінюванні та дієві заходи поліпшення фінансового стану підприємства, підвіщення рівня його ліквідності та платоспроможності.
Keywords: фінансовий стан; платоспроможність; оцінювання; ефективність; підприємство