Застосування технологій моніторингу та аналізу стану ІР-мережі на основі використання протоколу SNMP - Голубничий, Дмитро Юрійович; Коцюба, Василь Петрович; Holubnychyi, Dmitro; Kotsyuba, Vasily (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Проведений аналіз технологій контролю, діагностики та моніторингу обладнання комп’ютерних мереж. Обґрунтовано, що найбільш ефективним і надійним засобом, що дозволяє виконувати завдання з управління ІP-мережними пристроями, є протокол SNMP. Наведені архітектура й компоненти SNMP та алгоритми практичного налаштування SNMP на комп’ютері з ОС Windows та Linux.
Applying technologies of monitoring and condition analysis of IP-networks based on the use of the SNMP protocol
Keywords: системи моніторингу; управління обладнанням; протокол мережного моніторингу; налаштування SNMP; MIB; monitoring systems; equipment management; network monitoring protocol; SNMP settings; MIB; 004.738; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.96.0.14