Удосконалення методу діагностування систем управління двигуном автомобіля - Атаян, Григорій Рафаельович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто шість сучасних схем систем управління двигуном автомобиля (СУДА), їх закони регулювання, відносні особливості та переваги й недоліки. Виконано класифікацію систем управління двигунів. Проведено дослідження методів діагностування його принципи і моделі діагностування, убудовані й розподілені системи діагностування, режим само діагностики. Удосконалена модель розрахунку витрати палива. Зроблено аналіз умов експлуатації та їх вплив на роботу СУДА. Зроблено перспективи подальшого розвитку.
Keywords: діагностування; система управління двигуном; дозатор-розподільник; паливо-повітряна суміш; паливна економічність; упорскування; токсичність; ефективність