Розробка системи визначення геометричних параметрів корпусу автомобіля - Табака, Валерій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: підвищення ефективності використання діагностичного обладнання на СТО. Об’єкт роботи: визначення геометрії корпусу автомобіля. Предмет роботи: методи оптичного сканування тривимірних поверхонь. Проведений аналіз існуючих систем, які застосовуються для контролю поверхні в промисловості. Проведений огляд існуючих методів визначення геометрії кузовів автомобілів, розроблених вітчизняними й закордонними фірмами, які використовуються в наступний час. Обґрунтовано застосування системи для підвищення ефективності роботи автомобільного сервісу. Запропоновано новий метод визначення геометрії кузовів автомобілів та розроблена система автоматичного сканування поверхні автомобілю. Результати дипломної роботи бакалавра можуть бути використані як у навчальному процесі, так і у виробничій діяльності.
Keywords: автомобіль; поверхня корпусу; система сканування; безконтактне розпізнавання; задача Ганзена и Потенота; енерго- та ресурсозберігання