Проектування екскаватора з бурильним обладнанням - Байбус, Павло Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – екскаватора ЕО-5124. Мета роботи – проектування екскаватора. Метод дослідження – аналітично-графічний. Дипломний проект присвячено рішенню актуальної проблеми підвищення ефективності експлуатації будівельних машин шляхом удосконалення змінного бурового обладнання екскаватора ЕО-5124. Досягнення цієї мети виконується за рахунок вдосконалення змінного бурового обладнання екскаватора. У дипломному проекті зроблено оцінку економічної ефективності отриманих рішень, а також розглянуто питання безпечної роботи розробленого обладнання. До основних пристроїв, які розроблялися в проекті, зроблене деталювання. Застосоване змінне бурове обладнання екскаватора дозволяє підвищити ефективність використання екскаватора. Виконані конструктивні розробки забезпечують механізацію процесу монтажу та демонтажу, підвищують зручність роботи оператора. Внаслідок цього зростає ефективність роботи екскаватора за рахунок підтримки продуктивності на високому рівні, скорочення витрат на технічне обслуговування та ремонт.
Keywords: ескаватор; обладнання; модернізація; ефективність