Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті вул. Дудинська – Григорівське шосе м. Харкова - Канцедал Ілля Євгенійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об`єкт дослідження: дорожній рух на перехресті. Предмет дослідження: схема організації дорожнього руху на перехресті вул. Дудинська – Григорівське шосе. Мета роботи: підвищення безпеки дорожнього руху на регульованому перехресті за рахунок зміни схеми пофазного роз`їзду. Метод дослідження: аналітичний, системного аналізу, натурні спостереження транспортних і пішохідних потоків. Отримані результати: для підвищення рівня безпеки руху розроблено трифазну схему пофазного роз`їзду з виділенням окремої фази для лівоповоротного потоку. Рекомендації по впровадженню: запропоновані заходи (корегування циклу світлофорного регулювання, розроблена трифазна схема пофазного роз`їзду з окремою фазою для лівоповоротного потоку, обладнання перехрестя технічними засобами регулювання руху) можуть бути використані при реконструкції перехрестя.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; дорожньо-транспортна пригода; перехрестя; світлофорне регулювання