Удосконалення технологічного процесу перевезення пасажирів на міському маршруті № 50 «м/н Левада - м/н Огнівка» в м. Полтава - Шевцов, Руслан Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
З метою удосконалення технологічного процесу перевезень та усунення недоліків, виявлених по результатах обстеження роботи маршруту, визначено раціональну місткість автобусів у відповідності до максимальної величини пасажиропотоку, запропоновано замінити застарілий рухомий склад на нові автобуси марки Neoplan N 4407 раціональної місткості та потрібну кількість автобусів для роботи на маршруті. Побудовано графоаналітичний розрахунок режимів роботи автобусів та водіїв та розроблено розклад руху автобусів на маршруті №50 для 11 випусків. З метою покриття значної частки експлуатаційних витрат на перевезення підприємством тарифна плата за перевезення одного пасажира повинна складати 25 грн. Впровадження запропонованих технологічних рішень дозволять підвищити рівень якості обслуговування пасажирів на 56 %. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані в роботі пасажирських транспортних підприємств при організації транспортного обслуговування пасажирів в містах. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: міські пасажирські перевезення; маршрут; пасажиропотік; пасажиромісткість; розклад руху; ефект