Транспортний засіб категорії N3. Розробка головної передачі та аналіз можливих варіантів вантажної платформи - Безуглий, Євген Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт роботи – транспортний засіб категорії N3. Мета роботи – головна передача та аналіз можливих варіантів вантажної платформи. У процесі виконання роботи було здійснено аналіз конструкцій транспортних засобів категорії N3 класичної компоновки. Особлива увага приділялася конструкції головних передач та типам вантажних платформ. Проаналізувавши переваги та недоліки існуючих конструкцій, було розроблено складальне креслення головної передачі транспортного засобу категорії N3, яка відповідає всім вимогам, має високі технологічні і експлуатаційні показники. Також було проведено аналіз конструкцій вантажних платформ із визначенням їх основних переваг та недоліків. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні трансмісій вантажних автомобілів або модернізації вже існуючих.
Keywords: трансмісія; головна передача; крутний момент; вантажна платформа; фургон