ЕТИМОЛОГІЯ ПОНЯТЬ «СПОЖИВАЧ», «ПОКУПЕЦЬ» І «КЛІЄНТ» ТА ЇХ ВИКОРИСТАННЯ НА АВТОТРАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Шинкаренко, В. Г.; Ананко, І. М; Shinkarenko, V.; Ananko, I. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
Підприємству будь-якої галузі важливо розрізняти його споживачів, покупців та клієнтів, адже кожна з цих категорій ставить різні цілі: клієнт має не втрачати інтерес до діяльності підприємства, покупець – бажання купувати, а споживач – необхідність користування послугами. У статті виділено основні риси понять «споживач», «покупець» та «клієнт», уточнено їх визначення та застосовано до сфери надання автотранспортних послуг.
ETYMOLOGY OF CONCEPTS «CONSUMER», «CUSTOMER», «CLIENT» AND THEIR USAGE AT MOTOR TRANSPORT ENTERPRISES
Keywords: уточнення понять; споживач; покупець; клієнт; автотранспортне підприємство; specification of concepts; consumer; customer; client; motor transport enterprise; 330.11