Застосування діагностичних скриптів в середовищі мікропроцесорного мотор-тестера - Гришин, Владислав Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – підвищення ефективності навчального процесу під час проведення практичних занять в умовах дистанційного навчання. Об’єкт дослідження – технологія діагностування ДВЗ автомобіля. Предмет дослідження – програмно-апаратна реалізація мотор-тестера. Метод дослідження – аналіз осцилограм робочих процесів ДВЗ. Проаналізовано функціональні можливості і технічні характеристики сучасних мотор-тестерів. Визначено переваги застосування діагностичних приладів, побудова-них на базі USB-осцилографів. Розглянуто традиційні і альтернативні технології діагностування ДВЗ автомобіля в умовах поста. Обґрунтовано ефективність використання нових мотор-тестів у вигляді програмних продуктів (скриптів). Складено комплект методичних вказівок для виконання практичних завдань по діагностиці бензинового ДВЗ з використанням тестів А. Шульгіна.
Keywords: мотор-тестер; діагностичні тести; USB-осцилограф; фази газорозподілу; програма Autoscop; скрипт; ефективність циліндрів; компресія у циліндрі