Стратегічне управління діяльністю підприємства - Москалюк, Валерій Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єктом кваліфікаційної роботи виступає стратегічна діяльність підприємства. Основною метою даної кваліфікаційної роботи є створення набору теоретичних та методичних вказівок, а також організаційних та практичних порад, спрямованих на поліпшення стратегічного керування компанією. Предметом кваліфікаційної роботи є вивчення та аналіз теоретичних, методичних, і практичних аспектів, які стосуються ефективного управління підприємством на стратегічному рівні. У процесі дослідження були використані методи: системного аналізу – для виявлення суті стратегічного управління підприємством; аналізу та синтезу – для аналізу результатів господарської діяльності; узагальнення та групування – для виявлення заходів щодо ефективного стратегічного управління та вдосконалення діяльності підприємства. Результатами дослідження є узагальнення теоретико-методичних основ щодо стратегічного управління підприємством, системи ефективного стратегічного управління, розробка організаційно-економічного механізму забезпечення ефективної діяльності підприємства, а також система рекомендацій прикладного характеру щодо підвищення ефективності діяльності підприємства. Розроблені в ході роботи теоретичні та практичні рекомендації є ефективними для підприємств й можуть бути практично застосовані в їх діяльності.
Keywords: стратегія; стратегічне управління; механізм; ефективність діяльності; кризові ситуації