Створення топографічного плану ділянки місцевості з використанням програмного забезпечення Digitals на прикладі ділянки автомобільної дороги Р-33 «об'їзд смт. Велика Михайлівка Одеської області» км 1+400 км 3+500 - Костров, Єлисей Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження – технологія виконання інженерно-геодезичних вишукувань та побудова топографічного плану ділянки місцевості. Предмет дослідження – використання програмних продуктів Digitals та AutoCAD Civil 3D при виконанні топографо-геодезичних вишукувань. Мета роботи – побудова топографічного плану місцевості у масштабі 1:500 із висотою перерізу 0,5 м на прикладі ділянки автомобільної дороги Р-33 «об'їзд смт. Велика Михайлівка Одеської області» км 1+400 км 3+500. Метод дослідження – аналітичне узагальнення та систематизація інформації з літературних та інших джерел, зокрема, мережі INTERNET. В результаті розробки дипломної роботи виконано: огляд сучасних електронних геодезичних приладів для інженерно-геодезичних вишукувань; аналіз методів геодезичної зйомки місцевості та порядок її виконання; аналіз фізико-географічних характеристик району робіт; обробку результатів спостережень GPS-приймачами у програмі КРЕДО ДАТ; створення топографічного плану ділянки автомобільної дороги Р-33 «об'їзд смт. Велика Михайлівка Одеської області» км 1+400 км 3+500 в програмному середовищі Digitals та AutoCAD Civil 3D.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; тахеометр; GNSS-приймач; планово-висотне обґрунтування; топографічний план; цифрова модель місцевості