Дослідження можливостей використання цифрових двійників (digital twin) для прогнозування технічного стану автомобіля - Хвостішко, Дмитро Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження – є дослідження можливості використання цифрових двійників (digital twin) для прогнозування технічного стану автомобіля. Об’єкт дослідження – процес прогнозування технічного стану автомобіля із застосуванням технології цифрових двійників. Предмет дослідження – ключові питання розробки успішної моделі прогнозного обслуговування, що використовує цифрові двійники, для прогнозування технічного стану автомобіля. У роботі досліджується питання, можливостей використання цифрових двійників (digital twin) для прогнозування технічного стану автомобіля. Розкриваються ключові питання щодо розробки успішної моделі прогнозного обслуговування з використанням цифрових двійників.
Keywords: цифрові двійники; прогнозне технічне обслуговування; технічний стан автомобіля; машинне навчання; датчики; залишковий ресурс; автомобільний транспорт