Розробка заходів степових лісових меліорацій як напрям відновлення земель - Ліснякова, Олеся Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі зроблена оцінка захисних насаджень, створених на темно-каштанових солонцюватих, чорноземах карбонатних і луково-каштанових солонцюватих ґрунтах. У процесі оцінки визначені: фізико-географічні умови досліджуваного регіону; стан захисних насаджень у степовій зоні.
Keywords: лісомеліоративні площі; захисні й полезахисні смуги; оцінка; спосіб; степова зона; лісокультурний потенціал