Соціальний потенціал предприємництва як дієвий вектор розвитку сучасного суспільства - Лантух, І. В. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2012)
Підприємництво – це феномен, що має потужний соціальний потенціал, який не має меж, а є багатовекторним явищем, що формується під впливом конкретних історичних умов і насичується соціальним змістом в залежності від тих завдань, які вирішує суспільство. Тому, чим більший сектор соціального буде вмонтовано в економіку, тим більш цивілізованим буде само суспільство, а підприємництво виправдовуватиме свій статус соціального.
Keywords: підприємництво; соціальне підприємництво; соціальний потенціал; бізнес; філантропія; благодійність; соціальна відповідальність бізнесу; соціальні інвестиції; особистісні риси підприємців; business; social business; social potential; business; philanthropy; beneficence; social responsibility of business; social investments; personal lines of businessmen; 94 : 338. 22 (477) «18/19»