Проектування автогрейдера середнього класу з колісною формулою 1х2х3 - Деркач, Ярослав Станіславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт дослідження – автогрейдера середнього класу. Мета роботи – розробка автогрейдера середнього класу. Метод дослідження – аналітично–графічний. У цій роботі проведено аналіз типових конструкцій автогрейдерів з метою виявлення їхніх ключових характеристик та функціональних можливостей. Здійснено комплекс розрахунків для визначення та перевірки оптимальних геометричних параметрів та вузлів робочого обладнання. Також розраховано продуктивність та економічну доцільність використання автогрейдера. Оцінено економічний ефект собівартості виконання одиниці робіт. Розроблено рекомендації з техніки безпеки при виникненні надзвичайних ситуацій.
Keywords: автогрейдер; траєкторія; навісне обладнання