Аналіз технічного стану моста через річку Сорищі в місті Слов’янську Донецької області - Луценко, Руслан Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У роботі розглянуте питання оцінки технічного стану існуючої мостової споруди у м. Слов’янську Донецької області. Виконаний аналіз сучасного стану моста з описом виявлених дефектів та пошкоджень. Вирішено питання вибору методу розрахунку прогонової будови мосту, виконаний розрахунок основних елементів споруди. Надана оцінка основних дефектів і пошкоджень моста та їх вплив на технічний стан споруди. Виконаний аналіз технічного стану моста, надані рекомендації з подальшої його експлуатації. Наведено відомості визначення міцності бетону і сталі, а також основні розрахунки пов’язані з визначенням зусиль в основних елементах мосту та їх несучу здатність.
Keywords: аналіз роботи основних елементів моста; міст; металеві прогонові будови; температурно-нерозрізні прогонові будови; дефекти та пошкодження; технічний стан