Визначення можливості створення уніфікованої трансмісії для самохідних шасі СШ-26 і СШ-50 - Гридасов, Ярослав Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі проведено аналіз тягових характеристик самохідних шасі СШ-26 і СШ-50. Визначено можливості створення уніфікованої трансмісії зі загальною коробкою передач і уніфікованим циліндром керування гальмом. Проведено розрахунок головної передачі з оцінкою міцності зубців на вигин. Визначено параметри тягового ККД залежно від типу покриття. Запропоновано новий підхід до розробки трансмісії, що підвищує маневреність і ефективність шасі в дорожньому будівництві.
Keywords: головна передача; диференціальний механізм; самохідне шасі; тяговий розрахунок; уніфікована трансмісія