Модернізація малогабаритного навантажувача. Частина 2. Обладнання для розвантаження тюків - Резуненко, Олексій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Основною метою роботи є автоматизація перевантажувальних процесів прямокутних тюків із критих вагонів, що дає можливість збільшити продуктивність праці, зменшити час простою вагонів під час операцій, знизити витрати на роботи та покращити умови праці робітників. Об’єктом дослідження є процес роботи автонавантажувача під час завантажувально-розвантажувальних операцій. Предметом дослідження є автонавантажувач «Toyota», який використовується для виконання механізованих вантажно-розвантажувальних робіт з прямокутними тюками. Було запропоновано встановити нове навісне обладнання на автонавантажувач, що дозволяє виконувати розвантаження-навантаження без участі допоміжного персоналу. У роботі виконано розрахунки на міцність навісного обладнання, описано технологію перевантаження тюків, проведено необхідні техніко-економічні обґрунтування та розглянуто аспекти безпеки праці та надзвичайних ситуацій.
Keywords: навантажувач; тюки; операція; продуктивність; комп’ютерне моделювання; захоплювач; економічний ефект; безпеки у надзвичайних ситуаціях