Дослідження часу очікування пасажирів при користуванні громадським транспортом. Частина 1. Оцінка часу очікування пасажирів у місті Харків - Даниленко, Альона Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі представлено актуальний стан досліджень часу очікування громадського транспорту на зупинках та огляд підходів по зниженню часу пересування пасажирів. Описано порядок та етапи збору інформації про час очікування пасажира на зупинці громадського транспорту та проаналізовано типи інформаційного забезпечення пасажирів. Обгрунтовано кількість спостережень та охарактеризовано тролейбусний маршрут № 58 у місті Харків. Визначено закономірності часу очікування пасажирів на зупинках тролейбусного маршруту №58 та проаналізовано отримані дані. Також представлено пропозиції по удосконаленню роботи тролейбусного маршруту № 58, які можна розглянути після проведення повномірного обстеження.
Keywords: аналіз якості; тролейбусний маршрут; громадський транспорт; розклад руху; пасажирообіг; пасажирські перевезення