Дослідження екологічних загроз та розробка пропозицій щодо покращення екологічної ситуації уздовж доріг під час виконання будівельних робіт з використанням механізації - Гардаш, Тетяна Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі проаналізовані методи дослідження шумового режиму в придорожньому просторі населених пунктів при реконструкції автомобільних доріг, капітальному ремонті і новому будівництві; проаналізовані результати експериментальних досліджень по визначенню основних шумових характеристик, розроблені заходи щодо зниження рівня акустичного забруднення придорожнього простору населених пунктів.
Keywords: шум; акустичне заб; руднення; придорожній простір