Нормування метрологічних вимог до вимірювання параметрів багатомірних випадкових процесів для їх візуалізації - Гулієв, Ельдар Ігбалович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
У дипломній роботі проведені дослідження нового методу візуалізації багатомірних випадкових процесів на прикладі п’ятимірного випадкового процесу концентрації шкідливих газів, реалізації якого отримані вимірювальною інформаційною системою на теплоелектроцентралі. Основна увага приділяється нормуванню метрологічних характеристик, насамперед, точності вимірювання, що забезпечує необхідну якість характеристичного зображення для прийняття рішення оператором.
Keywords: багатомірні випадкові процеси; візуалізація; концентрація шкідливих газів; метрологічні вимоги; ортогональні поліноми