Підвищення ефективності використання трудового потенціалу підприємства - Хворостян, Ярослав Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Удосконалено дефініцію терміну «трудовий потенціал підприємства» як сукупність здібностей працівника (вроджених та набутих, наявних та потенційних), використовуваних у професійній діяльності та орієнтованих на розвиток підприємства та досягнення його мети. Головною його відмінністю від існуючих у нинішніх публікаціях наукових діячів є врахування спрямованості на досягнення стратегічних цілей та мети діяльності підприємства, а також орієнтація на розвиток персоналу і підприємства. Практичне значення результатів дослідження та їх впровадження у виробничий процес дозволить компаніям підвищити ефективність використання наявного трудового потенціалу та поліпшити роботу і менеджмент персоналу загалом (більш раціонально використовувати персонал, виявляти та розвивати здібності і навички провідних фахівців, формувати доцільні стратегії управління персоналом, знизити плинність, підвищити продуктивність праці тощо).
Keywords: персонал; потенціал; трудовий потенціал; розвиток трудового потенціалу; використання трудового потенціалу