Безбар’єрний простір великих міст - Шашенко, О. М.; Shashenko, Oleksandr; Григор’єв, О. Є.; Hryhoriev, Oleksii; Скобенко, О. В.; Skobenko, Oleksandr; Кулівар, В. В.; Kulivar, Viacheslav (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглянуто проблему створення безбар’єрного доступу до благ цивілізації групи населення з обмеженими можливостями. Розглянуто перспективи урбанізації населення, причини, які цьому сприяють, та збільшення кількості осіб з інвалідністю внаслідок воєнних дій. Наголошено на тому, що розглянута в статті проблема насамперед стосується великих міст як джерел надання комунікативних послуг. Наведено приклади реалізації політики держави щодо забезпечення прав населення на отримання різних послуг завдяки покращенню наявної та нової інфраструктури.
Barrier-free space of large cities
Keywords: безбар’єрний простір; інклюзивність; народонаселення; великі міста; урбанізація; barrier-free space; inclusiveness; population; large cities; urbanization; 11.4:364.652.4:911.375.1; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.97