Визначення показників курсової стійкості автогрейдера на основі дослідження його аналітичної моделі руху - Шевченко, В. О.; Чаплигіна, О. М.; Shevchenko, V.; Chaplygina, O.; Шевченко, В. А.; Чаплыгина, А. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
На основі аналізу даних експериментальних досліджень розроблена математична модель руху автогрейдера в процесі виконання технологічних операцій. Модель дозволяє враховувати варіативність координат прикладання головного вектора сил зовнішнього опору на робочому органі, а також дозволяє описати не тільки плоский рух автогрейдера під дією змінних сил опору, але й рух у разі блокування основного відвалу в ґрунті. Пропонована модель дозволяє з високою достовірністю виконувати аналітичний аналіз параметрів курсової стійкості автогрейдера.
Determination of indexes of the motor grader сourse stability on the basis of studying its analytical model of movement
Определение показателей курсовой устойчивости автогрейдера на основе исследования его аналитической модели движения
Keywords: рух автогрейдера; траєкторія; показники курсової стійкості; дестабілізувальний момент; motor grader movement; trajectory; indicators of exchange rate stability; destabilizing moment; движение автогрейдера; траектория; показатели курсовой устойчивости; дестабилизирующий момент; 621.878.2; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.88.2.43