Аналіз ефективності використання інформаційних технологій у транспортних системах великих міст - Ханджян, Олександр Вадимович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – інформаційні технології в транспортних системах великих міст.Мета роботи – аналіз ефективності використання інформаційних технологій у транспортних системах великих міст для оптимізації транспортних потоків, зниження заторів та покращення безпеки дорожнього руху.Методи дослідження – аналіз статистичних даних, моделювання та порівняння впровадження інформаційних технологій. У роботі досліджено проблеми транспортних систем великих міст та шляхи їх вирішення за допомогою інформаційних технологій. Розглянуто сучасні інтелектуальні транспортні системи, такі як розумні світлофори, системи моніторингу громадського транспорту, зниженню викидів СО2 та підвищенню безпеки дорожнього руху. Запропоновано модель оцінки ефективності інформаційних технологій у транспортних системах, яка враховує економічні, екологічні та соціальні показники.
Keywords: інформаційні технології; транспортні системи; оптимізація; інтелектуальні системи; безпека; затори