Конкурентоспроможність підприємств транспорту та логістики в цифровому середовищі - Зоріна, Дар’я Іванівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі розглянуті основні поняття та еволюцію розвитку конкурентоспроможності підприємств автотранспорту та логістики; визначено сучасні напрямки розвитку конкурентоспроможності підприємств в цифровому середовищі; проаналізовано існуючи методи оцінки конкурентоспроможності підприємств в цифровому середовищі; проведено аналіз впливу факторів на конкурентоспроможність підприємств автотранспорту та логістики в цифровому середовищі; розроблено заходи щодо впровадження інтегрованої онлайнплатформи для управління ланцюгом постачання; спрогнозована ефективність впровадження інтегрованої онлайн-платформи та оцінити її вплив на конкурентоспроможність. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – підвищення конкурентоспроможності підприємств в цифровому середовище є перспективним напрямком як досліджень в сфері управління, так і для практичного застосування на підприємствах транспорту та логістики.
Keywords: конкурентоспроможність підприємств; транспорт та логістика; цифрове середовище; інтегрована онлайн-платформа