Впровадження системи цифрової трансформації в діяльність підприємства - Тимченко, Владислав Вячеславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В кваліфікаційній роботі проаналізовано підходи до визначення поняття цифрова трансформація підприємства та проблеми, пов’язані з нею, сформована модель цифрової трансформації діяльності транспортно-логістичного підприємства, визначені фактори, що впливають на впровадження цифрової трансформації, проведений аналіз фінансового стану і ділової активності підприємства, розроблено методику і проведено аналіз рівня цифрової зрілості підприємства, розроблена дорожня карту та рекомендації з цифрової трансформації підприємства. Всі пропозиції, представлені в даній кваліфікаційній роботі дозволять забезпечити конкурентоспроможність підприємства на глобальному ринку, ефективність бізнес-процесів, адаптивність до кризових умов, зокрема, воєнних і післявоєнних та інтеграцію у цифрову економіку.
Keywords: цифрова трансформація; модель цифрової трансформації; оцінка рівня цифрової зрілості; дорожня карта; матриця відповідальності