Моделювання поведінки автономного транспортного засобу в складних дорожніх умовах: розробка та аналіз імітаційних моделей для складних сценаріїв - Герасимов, А. В.; Кравцов, М. М. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Публікація досліджує потребу в точних імітаційних моделях для безпілот них автомобілів, виклики, з якими вони стикаються в складних дорожніх умовах, і технологічні досягнення, спрямовані на подолання цих викликів. Під час дослідження проведено аналіз реакції АТЗ на несприятливі погодні умови та надзвичайні ситуації за допомогою передового моделювання, за допомогою якого можна отримати уявлення про їхню готовність до реального застосування та кроки, необхідні для забезпечення їхньої безпечної та ефективної роботи.
Keywords: автономний транспортний засіб; моделювання поведінки; імітаційні моделі; реалістичні симуляції; надзвичайні ситуації; алгоритми прийняття рішень