Аналіз та порівняння методів поєднання результатів лазерного 3D-сканування виконаних з різних станцій - Барибін, Роман Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційній роботі було здійснено огляд нормативно-правового забезпечення геодезичного знімання, досліджено технологічні особливості та принципи роботи наземних тривимірних лазерних сканерів, а також проведено класифікацію лазерних сканерів та програмного забезпечення для обробки даних лазерного сканування. В роботі проаналізовано специфіку лазерного 3D-сканування з використанням магнітних сфер і плоских марок. Основним практичним завданням стало виконання лазерного 3D-сканування на прикладі закритого спортивного приміщення.
Keywords: геодезичне знімання; лазерне 3D сканування; хмара точок; наземне сканування; Trimble RealWorks; магнітні сфери; плоскі марки