Геодезичне забезпечення капітального ремонту мосту на км 4+400 автомобільної дороги загального користування місцевого значення О120803 Родниківка (межа районів) – Оситняжка – вихід на а/д Н-14 в с. Оситняжка Кропивницького району Кіровоградської області - Стьожка, Віталій Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Автомобільні дороги є важливими логістичними шляхами, що поєднують великі та маленькі населені пункти як в межах нашої держави, так і за її межами. Мости є елементами автомобільних доріг, які дозволяють переїхати такі перешкоди як яружно-балкові системи, річки тощо. Від якості доріг так і їх складових частин – автомобільних мостів багато в чому залежить своєчасність доставки товарів на замовлення торгових компаній, кур'єрських служб, промислових підприємств. Щоб нові автомагістралі витримували максимальне транспортне навантаження та тривалий час обходилися без ремонту, необхідно скласти проєкт капітального ремонту та якісно реалізувати кожен його етап. В результаті розробки дипломної роботи: зібрано загальні відомості про об’єкт дослідження, надана фізико-географічна характеристика місцевості за місцем розташування об’єкту, визначені технічні вимоги до проведення інженерно-геодезичних вишукувань, досліджено питання топографо-геодезичної вивченості території, виконана топографічна зйомка, проведені камеральні роботи, надано проєктні рішення щодо проведення капітального ремонту мосту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О120803 Родниківка (межа районів) – Оситняжка – вихід на а/д Н-14 в с. Оситняжка Кропивницького району Кіровоградської області.
Keywords: Автомобільна дорога; геодезична зйомка; капітальний ремонт мосту; інженерно-геодезичні вишукування